ILMOITUKSIA

Etsitään työtä

Yleiskyky, wieniläinen, juutalainen, hakee kasvattajan, sihteerin, seuralaisen, matkakumppanin (myös sairaille) tointa. Puhuu ja opettaa englantia, ranskaa, italiaa, serbiaa, kroatiaa, saksaa, edelleen kaikkia lyseoaineita (latinaa, kreikkaa, matematiikkaa ym.). All round urheilija: verkkopallo, ratsastus, hiihto, luistelu jne. Muusikko: selloviulu, piano, kamarimusiikki ja tanssimusiikki. Pikakirjoitus  ja konekirjoitus. Kirjeell. vastaukset Dr. jur. Berthold Glanz, Rotenturmsstrasse 11, Wien, Saksa.

Kiitokset

Sydämellisen kiitoksen osoittavat rouva ja A. Wainer Viipurin juutalaiselle nuorisoyhdistykselle, Ha-sairille, juutalaiselle urheiluseura Kadurille ja "Naisvoimistelijat"-seuralle heidän sähkeistään ja onnentoivotuksistaan hääpäivänämme.

Tähteeksijääneet matsat

Annamme tiedoksi, että tänä vuonna on Viipurissa tähteeksi jäänyt 28kg matsa-leipiä. Tämän johdosta meidän täytyy sietää suurehko annos matsajauhoa.

Karmel-viini pääsiäiseksi

Pääsiäiseksi sopivaa Karmel-viiniä ei ole saatavissa Suomessa.

Vakuutusyhtiö Kalevan tiedoksianto

Vakuutusyhtiö Kaleva teki tiettäväksi, ettei se aio kantaa minkäänlaista vastuuta hapanleivistä, jotka juutalaiset polttivat pesah-aattona.

© 2015 VIIPURIN JUUTALAINEN SEURAKUNTA 

 

Tämän sivuston kirjoitukset perustuvat pitkälti Jukka Hartikaisen tutkimukseen: "Viipurin juutalaisen yhteisön vaiheita" ja Viipurin juutalaisen seurakunnan vuonna 1933 julkaisemaan Ahdus -lehteen. Lisäksi kuva-aineisto on suurelta osin peräisin kansallisarkistosta Juutalaisten seurakuntien kokoelmasta ja osittain Jukka Hartikaisen tutkimuksesta.

 

Tämän sivuston on toteuttanut Yaron Nadbornik vuosina 2015-2016.

Ariel Nadbornik oli korvaamattomana apuna projektissa.

 

Sivuston rakentamista on tukenut Etelä-Karjalan maakuntarahasto ja Helsingin juutalainen seurakunta.

  • Twitter Classic
  • c-facebook