JUUTALAISUUS JA USKONNOLLISET PALVELUT

Seurakuntamme palveluksessa on rabbi joka on saatavilla uskonnollissiia kysymyksissä kuten elämänkaareen liittyvät asiat tai vaikkapa kosher-ruokaan liittyen. Yhteydenotot seurakunnan kanslian kautta.

Rukous

 

Juutalaisen uskonnon mukaan pyrimme rukoilemaan kolmesti päivässä. Synagogajumalanpalvelusten lisäksi Viipurissa toimii kolme minjen-yhdistystä jotka järjestävät rukoustoimintaa.

Vanhukset/ seniorit

 

Viipurissa on vireää toimintaa kaikenikäisille. Tervetuloa mukaan ottamaan selvää mitä kaikkea voimme tarjota sinun kaltaisellesi vireälle ikinuorelle!

Cheider-toiminta

Koska viipurissa ei ole juutalaista koulua, yhteisömme järjestää tavallisen koulupäivän päätyttyä cheider-toimintaa jossa lapsille ja nuorille opetetaan juutalaista uskontoa ja hepreaa.

Nuoriso

 

Viipurissa on todella aktiivista juutalaista nuorisotoimintaa kaikenikäiselläe. Teatterista sionistiseen Israel-aiheiseen toimintaan pyrimme tarjoamaan nuorillemme hyvät toimintaolosuhteet. Toiminta on vapaaehtoisvetoista.

Kosher-liha

 

Rabbimme teurastamaa kosher-lihaa voi ostaa Kulmahallin (Repolan kaupunginosa) lihakauppias Makkoselta. huomatkaa että Makkosella on kaksi tiskiä myymälässään. Toiselta tiskiltä saa ainoastaan ns. tavallista lihaa ja toiselta tiskiltä kosher-lihaa.

Mikve

 

Seurakunnalla ei ole omaa mikve-allasta, joten jäsenten, jotka haluavat käyttää mikveä, tulee olla yhteydessä Helsingin juutalaiseen seurakuntaan, jossa lähin mikve Suomessa sijaitsee.

© 2015 VIIPURIN JUUTALAINEN SEURAKUNTA 

 

Tämän sivuston kirjoitukset perustuvat pitkälti Jukka Hartikaisen tutkimukseen: "Viipurin juutalaisen yhteisön vaiheita" ja Viipurin juutalaisen seurakunnan vuonna 1933 julkaisemaan Ahdus -lehteen. Lisäksi kuva-aineisto on suurelta osin peräisin kansallisarkistosta Juutalaisten seurakuntien kokoelmasta ja osittain Jukka Hartikaisen tutkimuksesta.

 

Tämän sivuston on toteuttanut Yaron Nadbornik vuosina 2015-2016.

Ariel Nadbornik oli korvaamattomana apuna projektissa.

 

Sivuston rakentamista on tukenut Etelä-Karjalan maakuntarahasto ja Helsingin juutalainen seurakunta.

  • Twitter Classic
  • c-facebook